21. mar 2019

Nationaltheatret

Johanne Dybwads plass 1, Oslo

Brecht, Weill og KORK

Nationaltheatret
torsdag 21. mars, fredag 22. mars og lørdag 23. mars

Skuespillere fra Nationaltheatret
Rolf Gupta, dirigent

  • Sanger av Kurt Weill og Berthold Brecht

KORK inntar Nationaltheatret og skal sammen med stemmeføre skuespillere fra ensemblet fremføre sanger fra et av de mest legendariske samarbeidene innenfor musikkteater. Forfatteren Berthold Brecht og komponisten Kurt Weill hadde et kort men intenst samarbeid på slutten av 1920-tallet og frem til riksdagsbrannen i 1933, som skulle endre livet brått og radikalt for den del av Tysklands befolkning som ikke fulgte nazistenes vilje, deriblant kommunister som Brecht.

Det startet med Weills musikk til noen av Brechts dikt, som etter hvert skulle ende opp i operaen om ”Mahagonnys vekst og fall”, men deres største suksess skulle bli Tolvskillingsoperaen, en ”anti-opera” som fortsatt fremføres verden over. Flere av de cabaret-inspirerte sangene lever sitt selvstendige liv utenfor scenen, fremført av sangere i alle musikalske leire.

Nå er turen kommet til Nationaltheatrets skuespillere – sammen med Norges mest allsidige orkester og det er med stor glede vi ønsker velkommen tilbake KORKs tidligere sjefdirigent Rolf Gupta, som har et bankende hjerte for kunst og musikk skapt under maktens jernhæl.