10. nov 2019 18:30

SALT art & music

Langkaia 1, 0150 Oslo

I 2018 reiste Natur og Ungdom på ekspedisjon til Barentshavet og Bjørnøya for å forstå, dokumentere og vise fram naturen som trues av oljeboring i Barentshavet.
Søndag 10. november inviterer vi Oslopremiere av dokumentaren Ekspedisjon Barents.

Ekspedisjonsleder og sentralstyremedlem i Natur og Ungdom Thor Due presenterer filmen og forteller om reisen. Etter filmen inviterer vi til en kort sofasamtale med Thor Due og produsent og ekspedisjonsmedlem August Gautun. Her kan publikum stille spørsmål til mannskapet om alt fra konsekvenser oljeutslipp kan ha for Barentshavet og naturmangfoldet på Bjørnøya, til hvordan de laget filmen. Haldis Tjeldflaat Helle, nestleder i Natur og Ungdom, vil lede samtalen.

____________________________________________________

Dette er ett arrangementet i en rekke av arrangement tilknyttet klimasøksmålet. Alle arrangementene våre er på Salt, er gratis og har ingen aldersgrense.

Har du spørsmål om arrangementene? Kontakt oss på elisea@nu.no

Hva er Klimasøksmål Arktis?
Klimasøksmål Arktis, eller klimasøksmålet, er Norges første klimarettsak. Norske myndigheter vil bore etter olje i Arktis, noe som vil føre til omfattende klimagassutslipp i lang tid framover. Norske miljøorganisasjoner har derfor saksøkt staten for brudd på Grunnlovens miljøparagraf, § 112, som skal sikre vår og framtidige generasjoners rett til et levelig klima. Saken skal opp for Borgarting lagmannsrett 5. november 2019.

Mer info om klimasøkmålet: http://www.xn--klimasksml-95a8t.no/
Støtt Klimasøksmål Arktis: https://www.spleis.no/project/71431, eller vipps til 13960

Hvordan kommer du deg til Salt?
Det tar 5 minutter å gå fra Oslo Sentralstasjon. Følg havnepromenaden i retning mot Vippetangen. Den nærmeste GPS-plasseringen er Langkaia 1.