15. sep 2019 17:00

Kulturkirken Jacob

Hausmannsgt. 14 0182 Oslo

Ultima 2019 – Det Norske Solistkor i Kulturkirken JAKOB
søndag 15. sept. kl. 17:00–18:30

En feiring av menneskets stemme med Det Norske Solistkor og dirigent Martina Batic.
Det Norske Solistkor slår seg sammen med den slovenske dirigenten Martina Batic i dette varierte programmet med ny vokalmusikk.

Komponist Henrik Hellstenius er opptatt av høflighetskonseptet i et samfunn som blir stadig mer selvopptatt. I Politeness And Cooperation bruker han kor, elektronik og koreografiske elementer av Kristin Ryg Helgebostad til å se på hva som «oljer samfunnets hjul». Et kor er et kollektiv av individer – enkeltstemmer som inngår i en stor vev. Verket undersøker vekslingen mellom dette. Koret deles og samles, solister beveger seg inn og ut av gruppen. Det er musikkteater, det er musikalsk forelesning, det er poetisk stemmeteater, kanskje er det også politisk.

Solistkoret vil i tillegg fremføre Schubert singt II, et nytt verk der Eivind Buene spiller videre på sin fascinasjon for Franz Schuberts lydlige verden, og prøver å mane frem Schuberts stemme slik han forestiller seg den. Etterfulgt av svenske Gunnar Eriksson, kjent for å dirigere religiøs kormusikk, som byr på humanistisk lovsang i ROMANSKA BÅGAR fra A Human Credo.

Henrik Hellstenius: Politeness And Cooperation (2019, WP)
Eivind Buene: Schubert singt II (2019)
Gunnar Eriksson: ROMANSKA BÅGAR ur A Human Credo (2013/ rev. 2019, WP of new version

Billetter: www.ticketmaster.no   250/150